مقابله با استرس ناشي از معاملهگري در فارکس
نوشته شده توسط : mehdi

استرس در معامله چطور ميتونه روي تريدهاي شما اثر بزاره؟ قبلا راجع به ترس و غلبه بر ترس در معامله گري، دلايل ايجاد آن و همينطور راهکارهاي کنترل و مديريت آن صحبت کرديم و متوجه شديم که ترس دشمن ماست؛ به شرطي که از حالت عادي خارج و باعث پريشاني و از دست رفتن تمرکز ما بشه. بسياري از معامله گران به دليل همين پريشاني، دچار افسردگي در معامله گري شده و براي هميشه با اين حرفه خداحافظي ميکنن! 

در اين مقاله قراره راجع به استرس در معامله گري صحبت کنيم و کاري کنيم که اين استرس تنها به صورت اضطراب عادي خودش را نشان دهد و هيچوقت به پريشاني ما تبديل نشود!

بنابراين،مشغول هرکاري که هستيد به مدت 5 دقيقه متوقفش کنيد ??
يک نفس عميق و آگاهانه بکشيد!
اين مقاله توجه کامل شما رو لازم داره چون حاصل تجربيات شخصي بوده و تصميم دارم يکسري نکات منحصر به فرد براي مديريت استرس در معامله گري رو با شما در ميون بزارم.

بيا شروع کنيم!

دوشنبه هاي فارکسي و معرفي ستاپ هاي معاملاتي

تحليل بازار فارکس در تاريخ هفته آخر آوريل 2022:

اگر براي اولين بار هست که دوشنبه هاي فارکسي رو مشاهده ميکني لازمه بگم که دوشنبه هر هفته ستاپ هاي معاملاتي و تحليل هفتگي بازار فارکس براي شما دوستان عزيزم با اين رويکرد که بازار در هفته پيش رو به چه صورت عمل مي کنه تهيه و انتشار داده ميشه.

 

اثرات مخرب اضطراب و استرس در معاملات چيست؟

معامله گري مي تواند فرآيندي گيج کننده باشد. توانايي فرد در سود کردن، بستگي به نوع تعامل او با بازاري دارد که اغلب غيرقابل پيش بيني و نامطمئن است. بسياري از معامله گران، اين احساس عدم اطمينان در بازار را استرس زا مي دانند که اگر کنترل نشود، مي تواند باعث ايجاد مشکلات جسمي و رواني براي فرد شود.

چرا زمان معامله استرس دارم؟

 احساسات منفي مرتبط با استرس مي تواند به نوبه خود باعث به هم خوردن روحيه معامله گر و ضعف در تصميم گيري او شود که در نهايت به اشتباهات معاملاتي او دامن ميزند! علاوه بر اين، معامله گراني که تنها منبع درآمد آنها از اين راه است، در زمانهاي تعطيلي بازار درگير فشارهاي ناشي از خريد و برآورده کردن انتظارات خانواده و دوستان هم ميشوند که اين عامل هم تاثير به سزايي در استرس زايي آنها دارد.

 

کنترل و کاهش استرس و اضطراب هنگام معامله ضروري است؟

مبارزه با استرس و تلاش براي کنترل آن امري حياتي است! در ابتدا هر معامله‌گري مضطرب مي‌شود زيرا نمي‌داند در حال انجام چه کاري است و از شکست خوردن و همه دلايل ديگر مي‌ترسد! اما نحوه پاسخ او به شکست اوليه و حتي نوع اضطرابي که تجربه مي کند، عاملي است که موفقيت او را به عنوان يک معامله گر تعيين مي کند. تريدر حرفه اي، ريسکها و عدم قطعيت بازار را ميداند و نهايتا احساس اضطراب ميکند که منجر به کنترل ريسک آگاهانه اش ميشود و درنتيجه هيچگاه دچار پريشاني نميشود! اين درحالي است که معامله گر مبتدي، بدون توجه به کنترل ريسک و بدون حد ضرر و با حجم نامناسب معامله ميکند که همين عامل باعث تبديل شدن اضطراب به پريشاني در او ميشود که خب نتيجه هم مشخص است!

بيشتر بخوانيد:اگر با نحوه معامله بانکداران آشنا شويد، کسب درآمد در فارکس آسان است

براي پيدا کردن منشأ استرس آستين بالا بزنيد

هر فرد، بازار را در ذهنش تفسير ميکند و طبق ادراکي که از آن دارد، رفتار ميکند. يعني نتايج متفاوت افراد در بازار، نتيجه ادراک و تفسير متفاوت آنها از بازار است! زماني که معامله گر به بازار به چشم يک تهديد نگاه ميکند که کنترلي هم روي آن ندارد، اين ادراک اشتباه باعث ايجاد رفتار پرتنش در بازار و سپس پريشاني ناشي از آن ميشود. به عنوان مثال:

  • بازار رنج است و او موقعيتي نميبيند و با بازار ميخواهد بجنگد که حتما وارد معامله شود!
  • امروز پنج شنبه است و معامله گر به هدف سود هفتگي خود که هزار دلار است نرسيده و ميخواهد هرطور شده به اين هدف برسد! درنتيجه تريدهاي نامتعارف ميکند!
  • به شخصي بدهکار است و ميخواهد اين بدهي را از محل معامله فعلي خود تامين کند!

کمبود اعتماد بنفس چگونه اثر منفي بر معاملات مي گذارد؟

دليل ديگر مضطرب شدن افراد در معامله گري، عدم اعتماد به نفس آنها است که ناشي از عدم اطمينان به مهارت هاي معاملاتي خود است.
تريدري که دانش معاملاتي ندارد و فقط به برخي از ارائه دهندگان سيگنال اعتماد ميکند تا به او بگويند چه زماني بخرد يا بفروشد؛ باعث ميشود که برنامه و استراتژي معاملاتي پايداري براي کمک به کاهش استرس معاملاتي خود نداشته باشد و با کوچکترين رفتارهاي نامتعارف بازار، کنترل خود را از دست ميدهد و باعث تصميمات اشتباه بعدي ميشود!

حالا که با دلايل و منشاء استرس و اضطراب آشنا شديد بريم سراغ قسمت اصلي ماجرا و روش هاي مديريت و کنترل استرس…

حالا چگونه از چرخه دائمي اضطراب و استرس خارج شويم؟

بترسيم ولي اقدام کنيم! با وجود اضطراب و چالش برانگيز بودن کار، کاري را که بايد انجام شود، انجام دهيم. به اين ترتيب مي توانيم بر اضطراب ناشي از عدم اعتماد به نفس غلبه کنيم.

جهت کنترل اين چرخه در بلندمدت و همچنين افزايش خودآگاهي، توصيه ميکنم که راهکارهاي زير را هم به مدت دو هفته تست کنيد. اين تمرينات با هدف خودآگاهي بيشتر هستند و در ميان مدت، نتيجه اجراي آنها شگفت زده تان خواهد کرد!

 

قوي ترين اسلحه در برابر استرس و اضطراب

هيجان و اضطراب هردو هورمون آدرنالين هستند ولي اين کجا و آن کجا! مثل آرامش و بيحوصله بودن که هر دو بدن يک حالت دارد! پس رفتن به سمت هيجان و اضطراب به ذهن و باورهاي معامله گر بستگي دارد و همانطور آرامش و بيحوصله بودن!
احتمال 70 درصد برنده با احتمال 30 درصد بازنده هردو يک چيز را ميگويند! ولي اگر بگوييم 70 درصد برنده ميشويم، باعث ايجاد هيجان ميشود و اگر بگوييم 30 درصد بازنده هستيم، اضطراب و حتي پريشاني ايجاد ميکند! 

بيشتر بخوانيد:فارکس يا ارز ديجيتال

در شرايطي که پريشان احوال هستيم، بهتر است از خودمان بپرسيم:
چرا من دارم اين عمل را انجام ميدهم؟!
چرا در مواجه با اين چالش، اين رفتار را دارم بروز ميدهم؟

 اين سوال ها باعث ميشود ذهن از چرخه افکار منفي بيرون بيايد و با ايجاد فکر جديد، فکر قبلي را فراموش کند (زيرا ما در هر لحظه فقط روي يک فکر ميتوانيم تمرکز کنيم که در مقاله جداگانه اي به اين موضوع خواهيم پرداخت) و از آن چرخه اشتباه که گير کرده است خلاص شود و درنتيجه بتواند احساس پريشاني را به خوبي کنترل کند!

 



:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 تير 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: